Krachttraining

Wat zijn de beste oefeningen voor de buitenkant van mijn beenspieren

Squat

Wie kent hem nog niet. De squat, één van de meest belangrijkste fitnessbewegingen. De squat is een compound oefening voor het onderlichaam. Met deze oefening target je meerdere spieren uit het onderlichaam. Met de squat trainen we voornamelijk de quadriceps. Dit zijn de beenspieren aan de voorkant van je been. Naast de quadriceps worden ook de bilspieren meegetraind. Hoe dieper we zakken in de squat des te meer bilactivatie er zal zijn. Ook worden de dijbeenspieren, buikspieren en lumbosacrale spieren getraind.

Cable abductor

De oefening waar de meeste vrouwen wel bekent mee zijn. Deze oefening zorgt ervoor dat je het bovenste gedeelte van de heup verstevigd. Hij focust zich voornamelijk op de Gluteus medius. (Dit is één van de spieren in de billen) Door zich hier op te focussen wordt de taille meer geaccentueerd en lijkt deze smaller. Wat dus uiteindelijk het zandloper figuur zal bevorderen.

Lying Lateral Leg Raise

Ook deze oefening focust zich voornamelijk op de Gluteus medius. Om deze spier zo goed mogelijk te belasten maken we vaak series van minimaal 12 herhalingen uit. Ook dit zal uiteindelijk een goede oefening zijn om het bovenste gedeelte van je heup te verstevigen wat bevorderlijk zal zijn voor het zandloper figuur.

Relevante blog artikelen